Награда в конкурса „За Енджиотата и хората“ 2020

Конкурсът се провежда всяка година от Фондация „Лале”  в партньорство с Информационния портал за неправителствените организации в България

Изборът за  най-въздействащ текст тази година,  направиха Виктория Блажева, първи вицепрезидент и директор „Комуникации“ в Уни Кредит Булбанк, и Марин Бодаков, поет и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Те оцениха есетата по предварително заявените критерии -  човешки език на писане, ясно и разбираемо представяне на организацията и значението й за хората, интересен и вълнуващ разказ.

Марин Бодаков (член на журито) е съгласен, че „Заедно е чудесно“: „Последните месеци са много особени. Живеем в Teams, Skype, Google и смятаме, че това е даденост. Но има хора, които живеят без дигиталния свят. Има хора, които живеят в отдалечени села, до които няма градски транспорт. И тези хора също се нуждаят от внимание, от солидарност, от справедливост. Хората от горнооряховския Център Мария са готови да дават психологическа помощ, срещат се с многодетни семейства, събират на едно място хора, нуждаещи се от подкрепа и свързват островите в архипелаг.

Поздравявам Център Мария за чудесния разказ, с който представят дейността си и от сърце изпращам поздрави на Зайо!“